Linux Deepin Distro

Linux Deepin Distro

öncelikle indirme linkini verelim.

DOWNLOAD 

github sayfaları da mevcut.

çin menşeili bir dağıtım, destek veren kurumsal partnerleri var, ben 2013.1 sürümünü denedim, şuan 2014 Alpha sürümü yayınlanmış, onu da indirebilirsiniz.

Kısaca özellikleri: (distrowatch.com Last Update: Wednesday 18 June 2014 02:11 GMT)

OS Type: Linux Based on: Debian, Ubuntu Origin: China Architecture: i386, x86_64 Desktop: Deepin_DE Category: Desktop Status: Active

desktop sade ve güzel gözüküyor 

image

Launchere baktığımıza yüklü gelen programları görebiliyoruz, bir çok uygulama mevcut, libre office ve kingsoft ayrı ayrı mevcut, chrome , firefox, skype yüklü geliyor, tek bir şeyi tercih etmeyip aynı amaca hizmet eden farklı uygulamaları da seçenek olarak yüklemişler.

image

Sağ alt köşede Message Manager adlı bir bildirim uygulaması mevcut, her yaptığınız işlemde, screenshot ya da program yüklemede vs. size bildirim bırakıyor.

image

Sistem ayarları kısmı tıpkı ubuntudaki gibi zaten ubuntu tabanlı bir dağıtım

image

Deepin sürümünün kendi software centeri mevcut fakat içinin çok dolu dolu olduğunu söylemem, yine de debian paketlerini yükleyebilirsiniz gerektiğinde.

image

Ayrıca bir de Game Center var, oyunlar bulabilceğiniz yükleyebileceğiniz, fakat tek kötü yanı açıklamalar vs herşey çince bu programda.

image

Bunun dışında bir çok formatı destekleyen kendi playrı mevcut DPlayer adı altında.

image

ve son olarak tabiki terminalden bir görüntü ^^

image

ayrıca burda da ingilizce bir inceleme bulabilirsiniz.

read

benim hoşuma gitti fakat ubuntuyu terkedecek kadar kalbimi çaldı diyemem.ki zaten ubuntu tabanlı olması da ayrı bir etken =)