FriendZoneChecker-Android

FriendZoneChecker-Android

Projenin Hikayesi

Devlet yurtlarında kalan öğrenciler için gelsin bu hikaye. Devlet yurtlarında fiş sistemi geçerlidir. Nedir bu sistem, size bir sabah bir de akşam yemeği hakkı verilir, ücretsiz yemeğinizi alırsınız, bu fiş ücreti de her sene değişir. Yurtlarda en bilindik rituel kahvaltıyı ve akşam yemeğini arkadaşlarla yemek sohbet etmektir. İşte şimdi projenin kalbine yaklaşıyoruz. Siz de biliyorsunuz ki her arkadaş aynı blokta aynı odada kalmayabiliyor. Bir gün yine X i aradım sonra Y yi aradım sonra Z yi aradım, böyle gidiyor liste, yurtta kim varsa onu çağırcaktım birlikte gidecektik. Bu olay canımı sıktı, bir gün olsa neyse de aynı işlemi her gün yapmak yorucu ve sıkıcı. Bu yüzden dedim ki neden bizim de bir programımız olmasın , neden ben programımı açıp direk kim yurtta kim yemek yememiş diye öğrenemeyeyim.neden ben… Neyse işte oturup yine tasarım yoksunu bir küçük uygulama hazırladım ve arkadaş ortamında yükleyip kullandık. Kullanıyoruz.

Proje Nasıl Çalışıyor

Öncellike bir veritabanınız olmalı. Ben bedava bir tane aldım. Zaten yaptığı işlemler işlem bile sayılmaz. Bytehost6 iyi çalışıyor ücretsiz. Web servisimi de yazıp oraya attım. Programı ilk açtığınızda sizden bi isim isteyecek. Daha sonra veritabanına kayıtlı kullanıcıları ve durumlarını listeleyecek Ayarlar kısmından ise girip iki seçeneği değiştirebilirsiniz. Hayır Yurtta Değilim Yemek Yemedim, Evet Yurttayım Yemek Yemedim vs… İşte bu kadar , başka herhangi bi ıvırı zıvırı yok.

Project’s Story

This story is for students who live in government dormitory. In our dormitories we have free breakfast and evening meal. The most known rituelle is having breakfast or evening meal together with friends. So now we are very close to our project’s aim. One day i wanted to go eat, I called first my friend X , then Y, then Z…… It was very boring to call all of them or write sms. And doing it every day is super boring. So I asked myself why shouldnt we have a program which tell us who is in dormitory and havent eaten yet. Then i told my thoughts to my friends. I wrote the program and we began to use it. It is very simply, and it has very easy design(actually no design).

How it works ?

First you need a database. I got free one because your operations are not real operations, they are very simply. I can suggest bytehost. I wrote my web service and uploaded there. Opening application for first time you should enter your name, and then you are registered. After that you will get the list of your friends and their status. You can change your status via settings. I am in dormitory, I already ate etc…. It was the application, nothing more.

devamı burda - more..